De CommunicatieVonk
06 - 482 731 69

TwitterVolgen

Saskia Vonk26 jul 2021

@mkeulemans @WKoevoet Stel dan de vraag of het nodig is om het virus weg te krijgen.

Saskia Vonk25 jul 2021

@StefKnaepkens @Camforcedenhaag Leg dat niet op mensen die de prik niet willen, het virus zal in een of andere muta… twitter.com/i/web/status/1…

Contact

De CommunicatieVonk
Prinses Margrietplantsoen 41
1403 SV Bussum
06 - 482 731 69

De plot-summary

De basis van goede contentstrategie: benader jouw campagne als een goede TV-serie. Zo’n Netflix-hit waar mensen wekelijks naar kijken of zelfs een weekend lang naar gaan bingewatchen. Iedere hitserie heeft een plotsummary: een alinea die beschrijft waar de serie overgaat. Bepaalde karakters beleven avonturen in een bepaalde setting. 

Mijn favoriet: “A Medical-Based drama centered around Meredith Grey, an aspiring surgeon. Throughout the series, Meredith goes through professional and personal challenges along with fellow surgeons at Seattle Grace Hospital.” (jawel: Grey’s Anatomy).

Talentenjacht

Voor het Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland schreef ik de volgende plotsummary:

Nationaal Park Nieuw Land dingt mee naar de status van Nationaal Park van Wereldklasse. In een soort “Holland’s got Nature” – verkiezing spreken vakjury en publiek zich uit. We volgen het Nationaal Park Nieuw Land dat zich van zijn allerbeste kant laat zien: de prachtige natuur die er nu is en de geweldige belevingsmogelijkheden die er straks zullen zijn. 

Content als vanzelf

Door het proces te zien als talentenshow en Nieuw Land als kandidaat, kwamen de ideeën voor content bijna vanzelf. In de eerste fase maakte de kijker kennis met Nieuw Land als kandidaat (o.a. via wekelijkse weetjes) en deed het park ‘auditie’ met haar ‘bidbook’. Vervolgens zochten we naar reacties uit het publiek. En ‘vrienden’ van Nieuw Land in beeld spraken hun enthousiasme uit en riepen in de stemronde op om vooral te stemmen. 

Ook hulp bij het schrijven van een Plot summary? Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek